Kategorier
Home Assistant

Første indlæg…

Den 1. juli 2019 overtog min kæreste og jeg vores hus i Viborg. Huset blev bygget i 2007 og blev den gang født med IHC. Mit forrige hus var ikke så smart, men jeg udnyttede på det tidspunkt i stedet Philips Hue til at skabe nogle automatiseringer med lyset. Med IHC i huset tænkte jeg, at det ville være fedt – så kunne jeg rigtig få et smart hjem.

Ret hurtigt fik jeg dog færten af, at IHC bare ikke er nok i dag. Det kræver en del viden omkring IHC Visual, men er heller ikke så nem at integrer med alle mulige andre smarte produkter – medmindre man altså skulle ud i større udviklingsprojekter, og det synes jeg ikke lige min fritid er til.

Jeg har for nogle år siden stiftet meget lidt bekendtskab med Home Assistant, og da jeg kunne se, at der her også var IHC integration tænkte jeg, at det måtte være vejen frem for at bygge vores fremtidige smarte hus, hvor automatiseringer, rutiner og andet var en del af hverdagen. Jeg startede for alvor med Home Assistant i oktober/november 2019.

Fokus for mig ift. at finde en system til at danne det smarte hjem har været flere ting:

  • Det skulle kunne integreres med vores eksisterende IHC løsning.
  • Det skal være nemt at integrer en masse forskellige smart home produkter, dvs. jeg skulle ikke være begrænset af kun at kunne købe udvalgte smart home produkter.
  • Det skulle ikke være mega tidskrævende at lave simple ting, til gengæld måtte der gerne være et hav af udnyttelsesmuligheder ifm. automatiseringer, regler m.m.
  • Der skulle være en app til, således det også ville være nemt for min kæreste at benytte.

Home Assistant har været det helt rette valg indtil videre for mig. Der er en god dokumentation på det, det er nemt at udvide og lave løsninger på, men der er også et stort community omkring der, hvor man rigtig gerne deler sin viden ud af sine egne erfaringer.

Netop den sidste del er en af grundene, at jeg har valgt at få gang i min blog igen. Jeg har nemlig flere gange haft en blog oppe at køre, men har hver gang gået død i det efter lidt tid pga. manglende emner. Nu har jeg dog noget interessant at fortælle eller vise, nemlig mine erfaringer med Home Assistant – og hvordan jeg har valgt at implementere det herhjemme hos os.

Så kære læser, jeg håber, at du vil finde mine erfaringer interessante og brugbare. Tag det du kan bruge, kom gerne med feedback og spred budskabet.

Slutteligt vil jeg gerne sige en særlig tak til Facebook-gruppen “Dansk Home Assistant Gruppe“, hvor jeg finder meget inspiration, ser hvad andre knokler med og dermed får idéer til nye ting.

/kef