Kategorier
Home Assistant

Gode add-ons fra start

Efter installationen af Hass.io og Home Assistant valgte jeg, at jeg gerne ville “programmere” mine integrationer til mine smartenheder samt mine automatiseringer. Jeg gik derfor på rov i add-on store i Hass.io, og valgte ret hurtigt at installere 2 add-ons, der ville gøre det nemmere for mig at tilpasse Home Assistant efter vores behov.

Jeg fik installeret følgende add-ons:

 • Configurator
  Home Assistants konfiguration placeres i YAML filer. Reelt er det ikke som sådan programmering, men man bygger en “kodeopsætning” op for hvordan man ønsker, at Home Assistant skal agerer i forskellige situationer.

  Jeg startede med at installere Configurator til at foretage ændringer til mine YAML filer i Home Assistant. Configurator tilbyder en fin editor, til at editere i YAML filer, og samtidig er der en række funktioner, der gør det nemt at genstarte diverse services/områder i Home Assistant afhængigt af de ændringer, som man foretager sig.

  Editoren er som sådan rigtig fin, og er for langt de fleste det værktøj, som man vil bruge. Jeg manglede dog intellisense og en bedre måde at navigere igennem mapperne med filer uden at skulle foretage for mange klik.

 • Visual Studio Code
  Jeg er vant til at arbejde med Visual Studio Code, og foretrækker at jeg har intellisense til at hjælpe med at huske diverse variabler og services navne.

  Det tilbyder VS Code, hvorfor jeg ret hurtigt installerede det som en add-on til min Home Assistant. VS Code giver samtidig også en god mulighed for at browse igennem mine mapper på min instant, lave ny mapper og filer og så er der – i min verden – en bedre syntaks highlighting.

  Al min ændring af YAML filer sker i VS Code, hvorefter jeg via Configurator foretager reload af mine konfiguration eller helt genstart min Home Assistant.

Der er også en række andre add-ons, som man kan bruge. Vil man helst sidde i sit Windows-miljø og foretage ændringer i sine filer, kan man f.eks. installere “Samba share”, hvorved man kan tilgå Home Assistants filer som et netværksdrev via sin Windows PC.

Man kan også installere SSH server, hvorved man via SSH kan logge på sin Home Assistant og den vej igennem foretage nogle ændringer, opsætninger og lignende.

Der er fine beskrivelser til alle add-ons, og man skal ikke blot installere nogle for at installere. Læs om dem og se hvad der dækker dit behov og installere så kun dem, der er brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.