Kategorier
Home Assistant

Integration til IHC

Vores hus har IHC, hvilket ud af boksen skulle give et smartere hjem. Det gør det også, men ikke helt så smart, som jeg gerne vil have det.

Én af grundene til at jeg valgte at bruge Home Assistant var netop dens mulighed for at integrer med IHC.

Integrationen er sådan set relativ simpelt, når man ved hvad man skal, men jeg måtte fra start knokle lidt med det og trække på andres erfaringer ift. at få det til at virke.

Den officielle dokumentation fra Home Assistant ligger her, og beskriver meget godt hvad der skal til for at både køre automatisk og manuel opsætning af IHC.

Jeg brugte dog en del tid på den automatisk opsætning, og jeg måtte smide håndklædet i ringen og i stedet lave den manuelt. Jeg forespurgte flere steder, hvor det blev nævnt at det ikke virkede for alle, og det kunne skyldes IHC controller versionen, ens projektfil i IHC m.m. Jeg gad ikke fejlsøge mere, så jeg gik igang med den manuelle del, som jeg så også synes gav nogle andre fordele – f.eks. at jeg selv kunne styre navngivning samt hvilke enheder, som skulle kobles ind i Home Assistant. Basalt set kunne jeg tage enhederne stykvis fremfor at få en masse ind på én gang.

For at gå den manuelle vej så skal man have fundet nogle ressource IDer på sine IHC enheder. Det er der flere metoder til, men jeg valgte at et stykke software kaldet IHC Alternative Service View. Jeg kunne ikke anvende installationsprogrammet, så jeg downloadede i stedet programfilerne, pakkede dem ud og startede programmet. Herefter skulle jeg blot logge på min IHC controller, og så kunne jeg finde min ressource og finde IDet, som jeg skulle bruge til Home Assistant.

Men nu til det mere interessante – hvordan min YAML konfiguration ser ud.

I min configuration.yaml fil tilføjede jeg IHC, men da jeg kører med en opsplittet configuration.yaml fil, så henviser den blot til en anden fil, hvor selve IHC konfigurationen er.

ihc: !include integrations/ihc.yaml
###################################
## IHC INTEGRATION
###################################
- url: !secret ihc_url
 username: !secret ihc_username
 password: !secret ihc_password
 auto_setup: false
 info: true
 light:
  - id: 865115
   name: 'guestbathroom_light'
   position: 'Gæstebadeværelse'
  - id: 701789
   name: 'livingroom_light'
   position: 'Stue'
  - id: 3295069
   name: 'aurora_room_light'
   position: 'Auroras værelse'
  - id: 641883
   name: 'aurora_room_starry_sky'
   position: 'Auroras værelse'
  - id: 54877
   name: 'office_light'
   position: 'Kontor'
  - id: 53083
   name: 'office_starry_sky'
   position: 'Kontor'
  - id: 108381
   name: 'entrance_walllight'
   position: 'Entré'
  - id: 3085917
   name: 'family_room_tablelight'
   position: 'Alrum'
  - id: 3089243
   name: 'scullery_light'
   position: 'Bryggers'
 switch:
  - id: 5773915
   name: 'Garageport'
   position: 'Garage'
  - id: 3370843
   name: 'entrance_light'
   position: 'Entré'

Efter en genstart af min Home Assistant, så har jeg nu adgang til de enheder, som jeg har tilføjet og kan derefter sætte dem op i mit LovelaceUI, så jeg kan tænde og slukke fra telefonen.

Næste step er at få dem tilgængelig i HomeKit, således det kan styres den vej igennem også.

2 kommentarer til “Integration til IHC”

Hej
God inspiration…
Spørgsmål fra en nybegynder.
Det er lykkedes mig at få IHC integrationen til Home Assistant til at virke automatisk.
Jeg kan styre lys og stikkontakter. Mit problem opstår, når jeg vil lave scener og automation. IHC lys og stikkontakter er entiteter (ikke enheder) og det er enheder der skal tilføjes, når der oprettes Scener/automation.
Jeg kører HA på en RPI4 8 GB med 32 GB SD kort, som en start.
Har du nogen erfaring med det??
På forhånd Tak
Erik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.