Kategorier
Home Assistant

secrets.yaml – hvad er det til?

I Home Assistant er der ud af boksen en secrets.yaml fil. Filens formål er at man rundt omkring i sine YAML filer kan henvise til referencer i secrets.yaml, og dermed beskytte f.eks. IP-adresser, brugernavne og adgangskoder.

Man behøver det reelt kun hvis man vil dele sin Home Assistant konfigurationer med andre, og hvis man ønsker at benytte backup op mod f.eks. GitHub.

Du kan læse den officielle dokumentation vedr. secrets.yaml her.

secrets.yaml er egentlig ret nemt at bruge, så jeg vil ikke komme med en dybere forklaring, så her er den korte.

I min configuration.yaml har jeg flere steder skrevet !secret efterfulgt af et navn. Anse det som en variabel. Dvs. når jeg skriver !secret ha_latitude så forventer Home Assistant at ha_latitude er defineret som en værdi i min secrets.yaml. Se nedenstående eksempel:

homeassistant:
 latitude: !secret ha_latitude
 longitude: !secret ha_longitude
 elevation: !secret ha_elevation

ihc: 
 - url: !secret ihc_url
  username: !secret ihc_username
  password: !secret ihc_password
  auto_setup: false
  info: true
ha_latitude: 56.449736 
ha_longitude: 9.391175
ha_elevation: 41

ihc_url: 'http://xxx.xxx.xxx.xxx'
ihc_username: mit_brugernavn
ihc_password: min_adgangskode

Jeg har så efterfølgende sikret mod mon GitHub, men også når jeg deler stumper af min konfiguration her på siden eller på anden vis, at andre ikke får mine følsomme oplysninger, men stadig får min konfiguration – uden at jeg skal huske at redigere i det inden jeg sender det afsted.

Super smart, og ekstrem nemt at bruge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.